FASADE

Fasada nije samo ukras građevine - ona mora ispunjavati visoke standarde zaštite. Fasada na građevini preuzima: zaštitnu, izolacijsku i estetsku funkciju. Fasada je važan tehnički element koji pridonosi prije svega uštedi energije i očuvanju samog objekta.

Za fasadu je najvažnija vodonepropusnost i paropropusnost. Paropropusnošću se osigurava 'disanje' vanjskih zidova i omogućava prolazak viška vodene pare i vlage iz unutarnjih zidova i prostora prema van što uz toplinsku izolaciju sprečava pojavu po zdravlje opasnih plijesni. Obrnuto, atmosferska vlaga ne smije prodirati kroz fasadni sustav unutra.

Izrađujemo sve vrste fasada:

Pri izvedbi fasada pazimo na kvalitetnu izvedbu svih slojeva koji čine fasadni sustav, jer su svi slojevi jednako važni, kao što je važan i način na koji se ugrađuju. Tek kada je to kvalitetno izvedeno,tada može na kvalitetan način ispuniti svoju funkciju.

Demit fasade

Demit fasada omogućuje uštedu do 60% u troškovima grijanja i smanjuje troškove gradnje zbog tanjih zidova i manjih grijaćih tijela. Izvedba fasade je brza i osigurava ugodne uvjete boravka u prostoru: ljeti hladno, zimi toplo; uz dulji vijek trajanja i ekonomičnije održavanje. Kod kvalitetno izvedenih fasada ne postoji mogućnost gljivica i truljenja u prostoru. Vremenski faktori na demit fasade od stiropora ili od kamene vune nemaju utjecaj. Njihova trajnost je tridesetak godina.

Izrada demit-fasade obuhvaća:

Pri podešavanju konstantne sobne temperature - hlađenjem ljeti odnosno toplinskom izolacijom zimi - fasadni sustav preuzima glavni zadatak. Ispunjava li učinkovito svoju zadaću, primjećuje se prije svega na troškovima grijanja i ostalim troškovima koji nastaju zbog popravaka, poput popravaka šteta nastalih zbog vlage ili plijesni. Različiti načini primjene i različite podloge, od fasadnih sustava zahtijevaju poseban pristup pri odabiru materijala, sve komponente moraju biti međusobno kompatibilne. Za optimalnu funkcionalnost, zid i fasadni sustav moraju se savršeno uskladiti. Važno je razmisliti o tome već prije izgradnje kuće i odlučiti koji će se fasadni sustav primijeniti, kao i sa kojim žbukama će se vršiti unutarnje žbukanje zidova. Rofix sustavi žbuke prilagođeni su svim podlogama i posljednjim saznanjima iz struke.

Uz našu izvedbu, dobit ćete svoje obiteljsko gnijezdo kao iz Vaših snova.

Fasade s kamenom vunom

Izolacija fasade nemali je financijski izdatak koji često rezultira odabirom jeftinijih materijala koji ne mogu rezultirati najkvalitetnijim rješenjem. Izolacijski materijal je u sustavu fasade najvažnija komponenta koja se sama isplaćuje kroz par godina i gdje se male razlike u cijenama ne mogu usporediti s benefitima koje daje. Fasade od kamene vune su toplinska zaštita za velike uštede. Za izolaciju fasade je bitno odabrati toplinsko-izolacijski materijal kojim se mogu ostvariti svi uvjeti zdravog i ugodnog stanovanja. Izostankom samo jednog nećemo postići željenu kvalitetu boravka u prostorima u kojima boravimo.

Fasadna izolacijska ploča od kamene vune ispunjava sve važne uvjete za kvalitetnu izolaciju fasade:

Nazovite, informirate se i naručite fasadu po svojim željama!